- Schooljaar 2022-2023: Tijd om weer wat inspiratie rond outdoor learning op te steken. Samen met MOS vertoeven we een hele dag in het Sint-Arnolduspark in Tiegem rond het thema place-based learning.
- 2020-2023: We starten een nieuw Erasmus+project onder leiding van de universiteit van Plymouth (UK) samen met Ermington Primary school (UK), universiteit Karlova Praag (Tjechië), FMS Slunicko Praag (Tjechië), VIA universiteit (Denemarken), Fortunaskolen (Denemarken), universiteit van Santiago (Spanje), Centro Publico o Cruze (Spanje) en onze Belgische partnerschool UCLeuven Limburg. Het project krijgt de naam UPPSCALE en onderzoekt hoe er een nauwe en duurzame samenwerking kan zijn tussen verschillende organisaties. In het kader van outdoor hebben we volgende interessante onderwerpen:
- Schooljaar 2019-2020: In de voorbije schooljaren zijn we alsmaar sterker geworden in outdoor learning. Ieder jaar leren we bij en evolueren we verder. Meer en meer zien we, beseffen we hoe belangrijk het is om de kinderen buiten te laten leren. Ook dit jaar geven we weer opleidingen voor andere scholen die dezelfde weg willen inslaan.
- September 2018: Dit schooljaar geven we 3 opleidingen rond outdoor learning. De vraag voor schoolbezoeken werd zo groot dat we er iets moesten op vinden. Nu krijgen school in elk trimester de kans om kennis te maken met onze manier van werken rond outdoor learning. Wie interesse heeft kan contact opnemen met CEGO.
- Juni 2018: we werden gevraagd om een presentatie te geven op de SVS inspiratiedag. Dit is de pp.: buitenschool ppt .pptx
- September 2017: start van het Erasmus+ project (2017-2020)
- De voorbije maanden werd gewerkt aan het indienen van een Erasmus+project rond outdoor learning. Dit werd in augustus 2017 goedgekeurd.
- De kick-off van het project in Noorwegen (26-26 sept 2017) was verrijkend en gaf ons een goed gevoel. We zijn goed bezig en eigenlijk mogen we wel een beetje stoefen en zeggen ZEER goed bezig. Met fierheid hebben we onze school kunnen presenteren. Samen met Noorwegen, Italië en Engeland zullen we op 3 jaar tijd materialen maken, onderzoeken doen, pedagogische inzichten verruimen, outdoor learning promoten, …
- Misschien heeft u interesse in een tussentijds rapport:Report Belgium 2017-2018
- Het project leert ons een nieuwe werkvorm nl place-based learning. In deze bijlage leer je er meer over: Guideline to place-based learning-Booklet – en
- Februari 2016: we zijn 6 maanden officieel bezig met Outdoor Education. Hoever staan we? Wat mag u verwachten? Lees onderstaand verslag:
Buitenschool: hoever staan we?
- Donderdag 10 december 2015 waren we aanwezig op het symposium ZOT VAN NATUUR meer groen ruimte = meer WEL-zijn Het was ZEER interessant. Het is niet te geloven welk een positieve invloed de natuur heeft op de mens, op de ontwikkeling van het kind. Wil je er graag iets meer over lezen, dan vind je op onderstaand link ons verslag en de brochure.